Dongguan Blade Peak CNC Knife Co.,Ltd

Новини

Предимства на NC острието
Време за освобождаване: 2020-07-23 09:39:03  Хитове: 3

1. Производителността на рязане на острието NC трябва да е стабилна и надеждна.

Понастоящем трайността на ножовете с CNC обикновено се използва за оценка на качеството на режещите инструменти. Колкото по-дълга е трайността на NC острието, толкова по-добри са характеристиките на рязане на NC ножа. Въпреки това, при рязане на партида от едни и същи части материалът на острието с ЦПУ и материалът на детайла не могат да бъдат напълно еднакви и някои фактори като качеството на шлайфане не могат да бъдат строго контролирани, така че дори при същите условия трайността на острието с ЦПУ все още се променя на случаен принцип. Следователно, в допълнение към индекса на средната стойност на издръжливостта на острието NC, трябва да се посочи и индексът на надеждност TP на NC острието. Той се превърна в ключов индекс за избор на нож за NC.


2. Надеждно счупване на чипове и премахване на чипове.

Номерът за цифрово управление трябва да бъде в състояние надеждно да се счупи или да се търкаля чип, тоест управление за рязане. Всяко оборудване на станцията на CNC машинния инструмент. Инсталирани са много CNC остриета, които имат голям капацитет на рязане и много чипове. Ето защо при рязане на пластмасов метал е необходимо да се контролира чипът да не се увива върху ножовете за цифрово управление, заготовка и технологично оборудване, да се контролира чипът да не се разпръсне, да се гарантира безопасността на оператора, да не се засяга инжектирането на режеща течност , не засягайте позиционирането и транспортирането на части, не надраскайте обработената повърхност, така че чипът е лесен за почистване Номерен контролен нож с жлеб или блок за счупване на чипове или се използват мерки за рязане на пролука или вибрация за подобряване на счупването на чипа ефект.


3. Тя трябва да има висока точност.

Геометричният размер на режещата част на острието NC трябва да бъде малък, а точността и стабилността трябва да се поддържат след многократно товарене и разтоварване.


4. Бърза подмяна и предварително регулиране на размера.

NC острието трябва да може да бъде сменено бързо или автоматично и трябва да има функцията за контрол и регулиране на размера или автоматичното компенсационно устройство за износване на инструмента, така че да се намали времето на престой на настройката на смяната на инструмента

23.jpg


предишен: No

Следващия: Защо нестандартни...